New £1m Talisker Distillery Visitor Centre set to create waves

New £1m Talisker Distillery Visitor Centre set to create waves

Talisker Distillery’s new Visitor Centre looks set to create waves amongst visitors and the design community alike thanks to a truly stunning £1m revamp.

Designed in partnership by Four-by-Two and Contagious, with the full fit out by Elmwood, the new-look Talisker Distillery Visitor Centre brings the malt’s rugged coastal location indoors – to spectacular effect.

Timber, perspex, copper and fabric ‘waves’ rise from the new oak floors. Solid oak planks engraved with tasting notes hang from the ceiling to encase the new tasting room with its bespoke oak and copper tasting table. Tension ropes with glass shelving proudly display the Talisker range. And a dry stone wall is the backdrop for a timeline charting the Distillery’s key moments.

Said Workshop Manager Donald Bain: “Every now and again along comes a job involving as many different materials as you can think of – and this was one of them. Several of the bespoke elements had never been tried before so there was a lot of research involved, a lot of samples sourced and scaled models made. The attention to detail throughout was quite incredible, right down to the Q-barrier rope being made by specialist chandlers, new seating made to look like old mash tubs and a replica copper still made in miniature.”

To read the case study, and for some early images of the completed project, click here.