City Art Centre, Edinburgh

Project team

Client: Edinburgh City Council

Architect: Edinburgh City Council

Bespoke joinery and fit out: Elmwood

When Edinburgh’s City Art Centre embarked on a £1.2million refurbishment, improving its visitor facilities was a priority – including relocating its first floor shop and reception area to the ground floor for greater visibility and accessibility.

Working to the vision of Edinburgh City Council’s own architects department, Elmwood custom made and installed an array of glass display cases and storage units, set off to great effect by a new oval reception desk with special curved glass front and bench-style seating crafted from solid surface veneer and leather. Meanwhile, the more practical but just as necessary considerations of a new cloakroom, enhanced toilets and a security desk were discreetly housed behind bespoke veneer panelling.