John Muir Trust Visitor Centre

Project team

Client: The John Muir Trust

Designer: Campbell & Co

Bespoke joinery and fit out: Elmwood

One of the UK’s leading conservation charities, the John Muir Trust works hard to encourage the public to connect with, enjoy and care for wild places – a theme that runs through each and every area of their new visitor centre in the heart of Pitlochry.

Designed by Campbell & Co, with fit out by Elmwood, the new Wild Spaces exhibition, gallery and shop invite visitors to explore for themselves the beauty of Scotland’s stunning landscapes and wildlife via short film, audio journeys and photographic displays. For younger visitors there’s a dedicated kids’ zone with interactive puzzles and magnetic picture boards.

Throughout, the bespoke manufactured elements have been crafted from five different species of Scottish hardwood using wind blown materials to tie-in with the Trust’s ethos of conservation, along with sandblasted slate engraved with intricate leaf detailing for the custom made reception desk and retail units.

Images courtesy of Campbell & Co.